13 Листопада 2019

Микола Бабій: Швидке збирання зберегло обсяг та якість врожаю

ІНТЕРВ'Ю до новин

Підійшла до завершення чергова зернозбиральна кампанія, яку здійснювали спеціалісти та техніка групи компаній Alebor Group. Всього цього року було опрацьовано 23 тисячі гектарів землі, з них – понад 13 тисяч склали пізні зернові, соняшник та кукурудза. Звичайно, свій відбиток і на врожай, і на хід жнив наклала нетипова для українських широт погода. Як вона вплинула на роботу, та якими вийшли підсумки усієї осінньої кампанії, ми попросили розповісти керівника комбайнового напрямку компанії «Болеко», що входить до ГК Alebor Group, Миколу Бабія.

Як пройшли осінні жнива? Як оцінюєте обсяг та якість врожаю у порівнянні з минулим роком?

— Зернозбиральну кампанію зі збору пізніх зернових (соняшник, кукурудза) наша команда розпочала раніше, ніж у минулі роки. Посушливе літо стало передумовою початку жнив майже одночасно по всій території України. Через це зменшилась врожайність, але завдяки продуктивним комбайнам і допоміжному обладнанню (бункери-перевантажувачі; зерновози; елеватор) ми виконали збирання врожаю в коротші строки, що дозволило зберегти обсяг та якість врожаю. Сприятливі погодні умови восени дали змогу безупинно працювати майже два місяці, що позитивно вплинуло на середньодобове напрацювання на екіпаж та вивезення врожаю з поля.

Які особливості роботи були в областях, де працювала техніка?

— Географія роботи команди була зосереджена в радіусі 40-70 км від наших елеваторних потужностей (Чесне ХПП, Христинівське ХПП, Вороновицьке ХПП). Завдяки спланованій роботі комплексу (комбайни, перевантажувачі, машини, елеватори), наші партнери отримали якісні послуги на всіх етапах. В свою чергу, комбайновий напрямок ГК «Alebor Group» завдяки роботі в комплексі не відчув проблем з логістикою та черг на елеваторі.

Комбайновий парк в Alebor Group був створений у 2017 році. Як за цей час проявила себе техніка? Чи задоволені вибором CLAAS Lexion?

— Так, ми дуже задоволені вибором марки CLAAS Lexion і вдячні керівництву, що створили можливості для їхнього придбання. Це одні з найкращих комбайнів на ринку, які проявили себе надійними машинами для обмолоту всіх видів сільськогосподарських культур. Серед факторів, які свого часу вплинули на наш вибір: якість гібридної системи обмолоту, економічність у витраті палива, надійність та наявність запчастин, що є важливим для швидкого ремонту техніки в полі, потужність (можливість опрацювання до 50 гектарів за зміну), комфортність та легкість в управлінні для оператора.

Передумовою безперебійної роботи комбайнів є професійний підхід інженерного відділу до підготовки техніки до сезону. Також важливим є оперативне обслуговування поточних ремонтів в полі, для чого маємо два технічних авто.

А головне, що всі вищевказані переваги отримують наші партнери. Це дає їм можливість у стислий термін забезпечити якісний збір продукції і без затримок виконувати технологічні процеси з підготовки ґрунту до наступних сезонів.

Які в вас найближчі плани? Чи не збираєтесь розширювати потужності наступного року?

— На даний момент нам вистачає кількості техніки у комбайновому парку. Ми цілком здатні якісно опрацювати наявні замовлення. Що стосується найближчих планів, то зазвичай після жнив техніка повертається на базу, де проходить технічний огляд. Спеціалісти проводять її дефектовку та у разі необхідності здійснюють поточний ремонт. У наступний сезон-2020 ми увійдемо у повній готовності.

iншi новини:

ІНТЕРВ'Ю 7 Березень

Стратегічне рішення Alebor Group — будівництво перевантажувального терміналу ВСТ на кордоні з Румунією

news image
Елеватор 25 Вересень

Нарощуємо потенціал

news image
ДУМКА ЕКСПЕРТА 8 Липень

Будування прикордонних терміналів поліпшить ситуацію зі зберіганням та експортом зернових

news image
Елеватор 10 Травень

Тримаємо економічний фронт

news image
2 Вересень

День поля: інвестиції в науку для покращення життя

news image
СПОНСОРСТВО 31 Серпень

Борівка запалила з ТІКом

news image
СПОНСОРСТВО 20 Серпень

Свято для наснаги

news image
ПРЕСА ПРО НАС 18 Серпень

Нам довіряють найкращі

news image
БЛАГОДІЙНІСТЬ 2 Червень

Моє Агро Майбутнє

news image